Laatste Nieuws

18-01-2022

Praktijk vanaf heden tussen de middag gesloten
 

Vanaf heden is de praktijk tussen 12.30 en 13.30 gesloten wegens lunchpauze en overige werkzaamheden. Indien u een medisch dringende vraag heeft welke niet kan wachten tot na 13.30 dan kunt u de praktijk bereiken via het spoednummer 013 - 530 18 38.

 


20-12-2021

Coronavaccinaties / Boosterprik

Voor de coronavaccinaties kunt u terecht bij de GGD. Voor huisartsenzorg kunt u terecht bij ons.
Bellen over het plannen van een coronavaccinatie naar onze praktijk heeft geen zin. 

 


02-11-2021

Bij wie vraagt u uw herhaalrecept aan?

 

 


01-09-2021

COVID19 vaccinatiebewijs

 

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?
 

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.
 

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.
 

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Neem hiervoor telefonisch contact op met onze praktijk. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven dan sturen we u dat toe. Houdt u er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren.
 

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.
 


06-07-2021

 

Waarom heeft uw huisarts een aangepaste manier van werken?
 

Wij merken dat sommige patiënten ongeduldig beginnen te worden. Wij kunnen echter niet terug naar de vertrouwde manier van werken.
Het corona-virus is de wereld nog niet uit. Wij treffen maatregelen in het belang van ieders veiligheid en gezondheid.
Dit betekent dat wij niet de capaciteit hebben om iedereen in de huisartsenpraktijk te zien. We moeten namelijk de 1,5 meter-maatregel streng respecteren. Dat is hier extra belangrijk, omdat er veel mensen komen met een kwetsbare gezondheid.


We kunnen door de 1,5 meter-maatregel minder mensen ontvangen in de wachtkamer. De agenda’s van de huisarts, de praktijkondersteuners en de assistentes zijn hierop aangepast. Natuurlijk kunt u ook in de huidige situatie met ons overleggen over een vraag of de mogelijkheid tot het maken van een afspraak. Bel hiervoor altijd eerst. De assistente plant (zo nodig in samenspraak met de huisarts) een afspraak. Zij zal vragen stellen om vast te stellen wat voor soort afspraak u moet krijgen (visite/afspraak op de praktijk/telefonische afspraak/beeldbelafspraak) en of u wel of niet door een huisarts in beschermende kleding onderzocht moet worden.Aangezien deze telefoongesprekken vaak langer duren, is de wachtrij aan de telefoon opgelopen. Uw huisarts weet dat ook de wachtlijsten in het ziekenhuis langer zijn geworden. Daarop kan uw huisarts geen invloed uitoefenen. Als uw klachten duidelijk toenemen, is de huisarts beschikbaar voor overleg.

 


 

06-07-2021

 

Balie vanaf heden gesloten

 

Wegens de toenemende zorgvraag en de oplopende wachttijden aan de telefoon
worden de daarvoor beschikbare assistentes ingezet aan de telefoon.
Hierdoor zit er geen assistente meer aan de balie.
Om deze reden is de balie voortaan gesloten.
Wij verzoeken u voor alle vragen telefonisch contact op te nemen met de praktijk.
Ons telefoonnummer is 013 – 534 34 34.
Ook voor het inleveren van urine vragen wij u vooraf te bellen.

Heeft u een spoedgeval?
Ook in dat geval vragen wij u om u vooraf telefonisch aan te melden.
Er kan dan eerst overlegd worden met de huisarts.
Op die manier wordt u op de juiste manier geholpen.
In geval van een levensbedreigende situatie belt u met de spoedlijn, optie 1 in het keuzemenu.

 


 

Vragen over COVID19 of vaccinatie tegen COVID19?

 

Wij verwijzen u voor alle algemene vragen over COVID19 en vaccinatie naar het publieksinformatienummer van de overheid, 0800 - 1351. 

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona

 

 


 

31-05-2021

Huisartsen in opleiding

Dr. H. Safi en Dr. M. Weijnen hebben hun huisartsenopleiding inmiddels voltooid en zijn om deze reden niet meer werkzaam in de praktijk. Per 2 juni zal Dr. S. Kooijman als huisarts in opleiding starten in de praktijk van Drs. Slangen. Hij is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.  

 


 

25-06-2020

Online inzage in uw medisch dossier 

 

Vanaf heden is het mogelijk gebruik te maken van het online patiëntenportaal MijnGezondheid.net.
Het patiëntenportaal biedt de mogelijkheid voor online dossierinzage, inzage in diagnostische waarden en onderzoekuitslagen en het downloaden van een medicatiepaspoort. Daarnaast kunt u als u als patiënt bent ingeschreven in de praktijk van Dr. H.P.E. de Vries of Dr. F.M. Migchelbrink gebruik maken van de functie E-consult en het bestellen van medicatie. 

Voor meer informatie over het patientenportaal MijnGezondheid.net klik hier

 

 


25-06-2020

EVIE online platform voor zelfhulptrainingen

 

Evie staat voor ‘e-health voor iedereen’ en is het e-healthplatform dat online zelfhulptrainingen gratis aanbiedt voor jou. Deze trainingen kan je volgen in combinatie met begeleiding van een hulpverlener. Maar bij lichte klachten kun je met Evie ook helemaal zelf (anoniem) aan de slag. Pieker je bijvoorbeeld veel? Slaap je slecht? Of kun je niet goed ontspannen? Dan kan Evie je helpen. Wil je aan de slag? Meld je dan aan op: www.evie.nl


 

 

 

22-05-2019

Ik ga op reis en neem medicatie mee, heb ik een verklaring nodig?
 

Het verschilt per land en per medicijn of u wel of geen verklaring nodig heeft. Op de website van het CAK kunt u nagaan of u voor uw medicijn een verklaring nodig heeft en welke verklaring dit moet zijn. Wanneer blijkt dat u een verklaring nodig heeft kunt u contact met ons opnemen zodat wij deze voor u kunnen invullen.

 


20-02-2019

Een keuring nodig?

Wij verrichten in onze praktijk geen keuringen, ook niet voor eigen patiënten.  

Moet u een keuring laten verrichten voor bijvoorbeeld uw rijbewijs, sport, arbeidsongeschiktheid, annuleringsverzekering, enzovoort, dan kunt u hiervoor contact opnemen met:

Dr. A.W.J. van Gestel 
Willem Bilderdijkdreef 6
5051GM Goirle
06-29606801

of met:

Diagnostiek Brabant: 013 - 5393636 

 


10-07-2018

Niet verschijnen op afspraak

Het komt de laatste jaren toenemend voor dat mensen niet verschijnen op een door hen gemaakte afspraak of op het laatste moment afbellen. Dit betekent dat er op dat moment andere mensen niet geholpen kunnen worden.

Wij gaan hiervoor vanaf heden en no-show tarief hanteren. U krijgt, als u een afspraak heeft gemaakt en niet bent gekomen op de afgesproken tijd of niet tijdig heeft afgebeld (tenminste 24 uur van tevoren), een rekening van ons van 10,- euro. Deze rekening dient u zelf te betalen en kunt u niet terugvorderen bij uw zorgverzekeraar.

Dit tarief geldt ook als u online een afspraak heeft gemaakt en niet gekomen bent op de afgesproken tijd.

Wij hopen zo de spreekuurtijd die verloren gaat bij niet verschijnen te minderen en u sneller te kunnen helpen.

 


Beter geholpen met goede informatie

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Zo heeft hij snel een goed beeld van uw medische situatie. En zo krijgt u de juiste zorg. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch medische gegevens kunnen opvragen. Ook ´s avonds en in het weekend. Zij gebruiken hiervoor een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur (het LSP met de VZVZ als verantwoordelijke partij). Dit netwerk zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens. Dat kan alleen met uw toestemming. Bij een bezoek aan onze praktijk zullen wij u daarom om uw toestemming vragen. U leest meer over het geven van toestemming in de brochure en op de website van vzvz (vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie)

Het informatiepunt voor Zorgcommunicatie is ook telefonische bereikbaar: 

070-317 34 56.

Natuurlijk kunt u ook naar de praktijk bellen met vragen: 013-534 34 34.

 

 

06-02-2015

Belangrijk bij verhuizing naar plaats buiten Goirle

De huisartsen verzoeken patiënten die gaan verhuizen naar een woonplaats buiten Goirle dringend om een andere huisarts te zoeken. Dit geldt ook voor mensen die in Tilburg gaan wonen. De reden hiervoor is dat de huisartsen geen visites mogen rijden buiten Goirle. Visites kunnen noodzakelijk zijn bij (oudere) patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen, maar ook bij mensen die om een medisch spoedgeval gelijk huisartsenzorg nodig hebben.

Bovendien is geen goede controle door de apotheek mogelijk op uw medicatie, omdat er geen koppeling van de systemen mogelijk is.

 

Telefoon (013) 534 34 34
Spoedlijn (013) 530 18 38

Buiten openingstijden van de praktijk,
kunt u in geval van spoed bellen met:

Huisartsenpost
(085) 536 03 00

Levensbedreigende spoed
112

Huisartsen

  • P.J.J.A. van den Broek
  • F.B. Migchelbrink
  • A.W.M.A. Slangen - Putters
  • J.W. Slangen
  • H.P.E. de Vries

Adres
Frankische Driehoek 6
5052 BL Goirle